VISpas

[vc_row][vc_column][gem_divider margin_top=”30″][vc_column_text]

VISpas

Met een VISpas kan je in vrijwel al het water in Nederland gaan vissen. Wanneer je in Nederland wilt gaan vissen dan heb je hier toestemming voor nodig van de rechthebbende. Al het land in Nederland behoort toe aan een rechthebbende persoon. Dit kan een natuurlijk persoon zijn, zoals jijzelf, of een rechtspersoon, zoals bijvoorbeeld de overheid. De meeste personen in Nederland bezitten niet het grond van rivieren, meren of vijvers. Volgens de Visserijwet 1963 moet er dan schriftelijk toestemming worden gevraagd aan de rechthebbende om daar te kunnen vissen. Vrijwel alle rivieren, meren of vijvers hebben de Nederlandse overheid als rechthebbende, die het visrecht verhuurt aan bijvoorbeeld hengelsportverenigingen. Iemand die wilt vissen moet dus schriftelijk toestemming krijgen van een hengelsportvereniging om te kunnen vissen. Deze schriftelijke toestemming wordt gegeven in de vorm van een plastic VISpas, die je weer in verschillende types hebt: Grote VISpas, kleine VISpas, JeugdVISpas en een ZeeVISpas.

Er zijn 3 uitzonderingen waar je geen schriftelijke toestemming of VISpas voor nodig hebt:

  1. Kinderen die jonger zijn dan 14 jaar en met 1 hengel vist hoeft geen schriftelijke toestemming aan te vragen. De eis is wel dat het kind vist onder begeleiding van iemand die wel in het bezit is van een VISpas.Er is geen maximum door de Visserijwet opgesteld in het aantal kinderen dat een volwassene mét VISpas mag of kan begeleiden. Het is wel zo dat wanneer de volwassene een kleine VISpas heeft, voor het kind dezelfde regels gelden. Meer informatie over de kleine VISpas vind je beneden.Kinderen die jonger zijn dan 14 jaar en zelf willen vissen moeten in het bezit zijn van een JeugdVISpas of Jeugdvergunning.
  2. Kinderen die jonger zijn dan 14 jaar en gaan vissen vanwege een evenement dat is georganiseerd door hengelsportvereniging hebben geen schriftelijke toestemming nodig.
  3. Er is geen schriftelijke toestemming nodig wanneer je gaat vissen in water dat binnen een afgesloten erf ligt en deze is afgesloten. Het water mag dan niet in verbinding staan met andere water.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”1988″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_single_image image=”1989″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][gem_divider margin_top=”15″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][gem_divider margin_bottom=”15″][vc_separator][vc_column_text]

VISpas 2018

Om te mogen vissen in de Nederlandse wateren heb je dus een schriftelijke toestemming nodig. Deze toestemming heb je in enkele varianten. De meest voorkomende schriftelijke toestemming is de grote VISpas. Met deze pas heb je toestemming om in alle viswateren in Nederland te vissen die staan vermeld in de lijst met viswateren met maximaal 2 hengels.

De VISpas 2018 is (online) verkrijgbaar bij alle hengelsportverenigingen die zijn aangesloten bij Sportvisserij Nederland, geselecteerde dierenspeciaalzaken en hengelsportzaken. Je moet lid zijn van een hengelsportvereniging om een definitieve pas te kunnen krijgen. Wanneer je een VISpas koopt bij een dierenspeciaalzaken en hengelsportzaken dan krijg je een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap, die een maand geldig is. Binnen die maand moet je je aangemeld hebben bij een hengelsportvereniging.

Wil je meer informatie over de VISpas?[/vc_column_text][gem_button corner=”3″ icon_pack=”elegant” text=”Meer informatie” text_color=”#ffffff” background_color=”#b7c991″ link=”url:https%3A%2F%2Fhengelsportweb.nl%2Fhengelsport%2Fvispas-2018%2F|||” hover_background_color=”#95c91c” icon_elegant=”39″][vc_separator][vc_column_text]

Kleine VISpas

De kleine VISpas is voor de mensen die niet lid willen worden een uitstekend alternatief. Je bent met een kleine pas alleen wel beperkter in het vissen. Zo mag je met een kleine VISpas maar met 1 hengel vissen, een beperkt aantal aassoorten gebruiken en in een beperkt aantal viswateren vissen. Je kan een kleine VISpas onder andere eenvoudig kopen bij jouw dichtstbijzijnde postkantoor van PostNL.

Wil je meer informatie over de kleine VISpas?[/vc_column_text][gem_button corner=”3″ icon_pack=”elegant” text=”Meer informatie” text_color=”#ffffff” background_color=”#b7c991″ link=”url:https%3A%2F%2Fhengelsportweb.nl%2Fhengelsport%2Fkleine-vispas%2F|||” hover_background_color=”#95c91c” icon_elegant=”39″][vc_separator][vc_column_text]

JeugdVISpas

Voor kinderen die op 1 januari 2018 13 jaar of jonger zijn is er een JeugdVISpas verkrijgbaar. Is het kind op 1 januari 14 jaar of ouder dan is het niet meer mogelijk om een JeugdVISpas aan te vragen. Het kind moet dan een (grote) VISpas aanvragen.

Geen JeugdVISpas nodig
Kinderen jonger dan 14 jaar hoeven in principe geen schriftelijke toestemming aan te vragen. Zij kunnen met 1 hengel vissen zonder toestemming indien zij worden begeleidt door een volwassen persoon die in het bezit is van een VISpas.

Jeugdvergunning nodig
Wanneer het kind wilt vissen zonder begeleiding dan kan er een Jeugdvergunning worden aangevraagd. Het kind kan dan met 1 hengel, een beperkt aantal aassoorten en in beperkt geselecteerde viswateren gaan vissen.

JeugdVISpas nodig
Wanneer een kind zonder begeleiding, zelf wilt gaan vissen en met 2 hengels in plaats van één, dan moet het kind in het bezit zijn van een JeugdVISpas. Het kind kan dan met meer soorten aas gaan vissen dan wanneer hij of zij een Jeugdvergunning heeft. Ook kan het kind in meer viswateren gaan vissen zonder begeleiding.

Wil je meer informatie over de JeugdVISpas?[/vc_column_text][gem_button corner=”3″ icon_pack=”elegant” text=”Meer informatie” text_color=”#ffffff” background_color=”#b7c991″ link=”url:https%3A%2F%2Fhengelsportweb.nl%2Fhengelsport%2Fjeugdvispas%2F|||” hover_background_color=”#95c91c” icon_elegant=”39″][vc_separator][vc_column_text]

ZeeVISpas

Met het horen van deze naam denk je waarschijnlijk dat je een aparte vergunning nodig hebt om te kunnen vissen in zee, maar dat is niet het geval. Je hebt geen schriftelijke toestemming of speciale VISpas nodig om te kunnen vissen op zee.

De ZeeVISpas is voor de vissers die willen gaan vissen in het zoute water van Nederland, de Deltawateren. Met name het Veerse Meer en het Grevelingenmeer in Zeeland zijn plekken waar je een ZeeVISpas voor nodig hebt. Ook voor het spitten van zeepier in de Deltawateren is een schriftelijke toestemming vereist.

Het is niet mogelijk om met een ZeeVISpas te gaan vissen in het zoete binnenwater van Nederland. Hiervoor heb je een VISpas nodig.

Wil je meer informatie over de ZeeVISpas?[/vc_column_text][gem_button corner=”3″ icon_pack=”elegant” text=”Meer informatie” text_color=”#ffffff” background_color=”#b7c991″ link=”url:https%3A%2F%2Fhengelsportweb.nl%2Fhengelsport%2Fzeevispas%2F|||” hover_background_color=”#95c91c” icon_elegant=”39″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Veerse Meer” font_container=”tag:p|font_size:15|text_align:center” google_fonts=”font_family:Quicksand%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZ29vZ2xlLmNvbSUyRm1hcHMlMkZkJTJGZW1iZWQlM0ZtaWQlM0QxVzRDVkpFVUp2d0lVQTZ1b2pYSDVsNWtQMUVMOHRnNGUlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjY0MCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjQ4MCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Grevelingenmeer” font_container=”tag:p|font_size:15|text_align:center” google_fonts=”font_family:Quicksand%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZ29vZ2xlLmNvbSUyRm1hcHMlMkZkJTJGZW1iZWQlM0ZtaWQlM0QxUnU1YUZ0d1JPeDNYV0ZsbzNlTEJDZ096S1N4djZLT2QlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjY0MCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjQ4MCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]